Foto: Reuters/Scanpix
Nigērijas ziemeļu pilsētā Bauči svētdienas vakarā notika bumbu sprādzieni armijas kazarmās dažas stundas pēc valsts prezidenta Gudlaka Džonatana inaugurācijas, un tajos gājuši bojā vismaz 10 cilvēki, pavēstīja ziņu avots ārkārtas situāciju dienestā.

Trīs sprādzieni notika kazarmu alus dārzā un ēdnīcā, kurus var apmeklēt arī civiliedzīvotāji. Tos izraisīja "vietēja ražojuma spridzekļi", paziņoja Bauči štata policijas komisārs Abdulkadirs Indabava.

Vēl nav zināms, kas sarīkojis šos sprādzienus. Tie notika, kad alus dārzā un ēdnīcā bija daudz apmeklētāju. Visi upuri bija civiliedzīvotāji.

Džonatans svētdien valsts galvaspilsētā Abudžā tika inaugurēts uz jaunu amata termiņu pēc savas uzvaras aprīlī notikušajās prezidenta vēlēšanās. Uz inaugurācijas ceremoniju bija ieradušies vairāk nekā 20 citu valstu vadītāji, un to apsargāja vairāk nekā 10 tūkstoši drošības dienestu darbinieku.

Džonatans, kurš ir kristietis no valsts dienvidiem, bija Nigērijas viceprezidents no 2007.gada maija līdz 2010.gada maijam. Pēc prezidenta Umaru Jar'Aduas nāves 2010.gada maijā Džonatans kļuva par prezidentu.

Džonatans 16.aprīlī uzvarēja prezidenta vēlēšanās, kurās viņa galvenais sāncensis bija bijušais militārais diktators musulmanis Muhammadu Buhari, un 18.aprīlī tika pasludināts par vēlēšanu uzvarētāju.

Pēc Džonatana pasludināšanas par vēlēšanu uzvarētāju izcēlās bruņota vardarbība valsts ziemeļos, kur iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi, un šajā vardarbībā triju dienu laikā tika nogalināti vairāk nekā 800 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!