Foto: Reuters/Scanpix

Kopā dzīvojošiem pāriem Burundi ir dots laiks līdz gada beigām apprecēties, vai jārēķinās ar juridiskām sekām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tādu rīkojumu izdevusi valdība, sekojot prezidenta Pjēra Nkurunziza uzsāktajai sabiedrības morāles celšanas kampaņai.

Iekšlietu ministrija skaidro, ka baznīcas un valsts sankcionētas laulības ir risinājums valsts demogrāfiskā sprādziena ierobežošanai un patriotisks pilsoņu pienākums.

"Mēs vēlamies, lai burundieši saprot, ka katrs ir atbildīgs par savu dzīvi un mēs vēlamies kārtību valstī," stāsta ministrijas runasvīrs Terence Ntahiraja. "Tas viss tiek darīts patriotiskās programmas ietvaros," viņš papildina.

Iedzīvotāju skaita lielo pieaugumu veicina tas, ka pārāk daudz skolnieces paliek stāvoklī – vīrieši izmanto iespēju un dzīvo kopā ar vairākām sievietēm vienlaicīgi, skaidro ierēdnis.

Nav gan skaidrs, ar kādām sekām saskarsies neprecētie pāri. Taču kāds vietējais zemnieks aģentūrai AFP pastāstīja, ka amatpersonas ir draudējušas ar naudassodu un biedējušas, ka ārpus laulības dzimis bērns nesaņems bezmaksas izglītību un medicīnisko palīdzību.

Zemnieks Pjērs apgalvo, ka nav apprecējies tikai tādēļ, ka nevar atļauties samaksāt partneres ģimenes prasīto līgavas izpirkuma maksu.

Burundi valda nestabilitāte kopš 2015. gada, kad prezidents Nkurunziza paziņoja, ka pretendē uz trešo prezidentūras termiņu. Protestos pret viņa lēmumu ir gājuši bojā simtiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!