ASV prezidenta Džordža Buša darbības reitings noslīdējis zem 50% un amerikāņu sabiedriskā doma ir sadalījusies divās vienlīdzīgās daļās jautājumā par karu Irākā, liecina pirmdien publicētie aptaujas rezultāti.
Kā liecina CNN, laikraksta "US Today" un Gelapa institūta veiktā aptauja, prezidenta darbības reitings krities līdz 49%, kaut gan pirms mēneša pēc bijušā Irākas līdera Sadama Huseina sagūstīšanas tas sasniedza 60%.

Turpretim tagad amerikāņu viedokļi dalās jautājumā par karu Irākā - 49% apgalvo, ka bija vērts iebrukt Irākā, bet 49% tam nepiekrīt. Šī ir arī pirmā reize, kad karu atbalsta mazāk nekā puse aptaujāto.

54% no 1001 aptaujātā neuzskata, ka Bušs būtu tīši maldinājis valsti par Irākā it kā esošajiem masu iznīcināšanas ieročiem.

Aptaujā tika arī salīdzinātas Buša un iespējamo Demokrātiskās partijas prezidenta amata kandidātu izredzes vēlēšanās. No 562 aptaujātiem iespējamiem vēlētājiem 53% izraudzījās Masačūsetsas štata senatoru Džonu Keriju, kuram ir vislielākās izredzes iegūt savas partijas nomināciju un stāties pretī Bušam novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. Bušs saņēma 46%. Pieļaujamā kļūda ir 4%.

Kerijs bija vienīgais demokrātu kandidāts, kurš aptaujā pārspēja Bušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!