ASV prezidenta Džordža Buša kārtējās kļūmīgās uzrunas laikā nosauktais nepareizais telefona numurs sagādājis galvassāpes kādai Teksasas skolai.
ASV prezidents, kurš līdzīgi dažiem saviem priekšgājējiem ir slavens ar savām kļūmēm publisku uzstāšanos laikā, aicināja noraizējušos namu īpašniekus lūgt padomu, kā tikt galā ar augošajiem rēķiniem, zvanot uz viņa nosaukto telefona numuru.

"Man ir laba ziņa visiem namu īpašniekiem, kas nobažījušies par augošajiem hipotēku maksājumiem: labākais, ko jūs varat darīt savas ģimenes labā, ir zvanīt 1-800-995-HOPE (hope = angļu val. cerība)," sacīja Bušs un atkārtoja numuru vēlreiz.

Tomēr patiesībā tas izrādījās Teksasas kristīgās akadēmijas telefona numurs. No tā brīža skolas telefons zvanīja bez apstājas.

Akadēmijas darbiniecei Karenai Pulaski visu dienu nācās pāradresēt zvanītājus uz organizācijas "Home Ownership Preservation Foundation" ("Namu īpašumtiesību saglabāšanas fonds") tālruni.

"Es darīju, ko varēju, lai nosauktu šiem cilvēkiem pareizo numuru, kad viņi zvanīja, taču šodien tas kļuva nepanesami, jo es nedarīju neko citu, kā tikai atbildēju uz šiem zvaniem," viņa pastāstīja laikrakstam "The Dallas Morning News".

Vēlāk Baltā nama administrācija izplatīja pareizo telefona numuru - 1-888-995-HOPE, kas ir iekļauts Buša uzrunas interneta versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!