ASV prezidenta Džordža Buša pārsteidzoši augstais reitings pamazām, taču neatlaidīgi samazinās, ekonomikai kļūstot par galveno problēmu ASV, liecina sabiedriskās domas pētījumu firmas "Harris Poll" jaunākā informācija.
ASV prezidenta popularitātes reitings sasniedza kulmināciju pēc 11.septembra terora aktiem Ņujorkā un Pentagonā, kuros bojā gāja vairāk nekā 3100 cilvēku, taču tagad tas pamazām samazinās, pieaugot bažām par ekonomisko lejupslīdi, kas kļūst par nozīmīgāko problēmu valstī, aizēnojot karu Afganistānā kā galveno ASV prioritāti.

"Harris Interactive" telefoniskajā aptaujā, kurā laikā no 16. līdz 21.janvārim piedalījās 1011 pieaugušie, Bušu atzinīgi novērtēja 79 procenti respondentu, bet negatīvs viedoklis par viņu bija 19 procentiem aptaujāto. Oktobrī prezidentam atbalstu pauda 88 procenti ASV iedzīvotāju. Taču kopš tā laika viņa popularitāte pamazām samazinās, un novembrī viņu atbalstīja 86 procenti, bet decembrī - 82 procenti.

Tomēr, neraugoties uz to, tikai daži ASV prezidenti jebkad ir saņēmuši tik ievērojamu iedzīvotāju atbalstu, uzsvēra aptaujas organizētāji.

ASV valsts sekretārs Kolins Pauels vēl arvien ir un paliek populārākais Buša administrācijas loceklis, kuram atbalstu pauda 84 procenti respondentu. Aizsardzības ministra Donalda Ramsfelda popularitātes reitings kopš novembra svārstās ap 77 procentiem, savukārt ģenerālprokuroru Džonu Eškroftu janvārī pozitīvi novērtējuši 64 procenti aptaujas dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!