ASV prezidenta kandidātam no Republikāņu partijas Džordžam Bušam Floridas štatā ir 300 balsu pārsvars pār demokrātu kandidātu Alu Goru, otrdien paziņoja Floridas štata sekretāre Ketrīna Harisa.
Tomēr viņa deva štata apgabaliem vēl pusi dienas laika, kurā tie var lūgt pagarināt termiņu balsu pārskaitīšanai ar rokām.

Harisa sacīja, ka Floridā līdz šim ir saskaitītas 2 910 492 balsis par Bušu un 2 910 192 balsis par Goru.

Harisa, kas pārstāv Republikāņu partiju, tomēr nepaziņoja par galīgo balsošanas rezultātu apstiprināšanu visos 67 Floridas apgabalos, un 7.novembrī notikušo prezidenta vēlēšanu iznākums palika nezināms.

Prezidenta vēlēšanu uzvarētājs Floridas štatā saņems štata 25 elektoru balsis, iegūstot vairāk nekā 270 ievēlēšanai nepieciešamo elektoru balsu visos ASV štatos kopā. Ne Bušs, ne Gors nevar iegūt 270 elektoru balsis, neuzvarot Floridā.

Harisa sacīja, ka izskatīs apgabalu rakstiskās prasības par balsu pārskaitīšanas ar rokām termiņa pagarināšanu, bet šīs prasības ir jāiesniedz līdz pulksten 14 (21 pēc Latvijas laika) trešdien. Ārpus štata nodoto Floridas vēlētāju balsis ir jāsaņem un jāsaskaita līdz pusnaktij uz sestdienu (pulksten 7 sestdien pēc Latvijas laika).

"Es pieprasu rakstisku paziņojumu par faktiem un apstākļiem, kas varētu likt šiem apgabaliem uzskatīt, ka ir jāizdara izmaiņas pirms vēlēšanu rezultātu [Floridas] štatā galīgās apstiprināšanas," sacīja Harisa.

Vismaz divi Floridas apgabali - Palmbīča un Maiamideida - turpina pilnīgu vai daļēju balsu pārskaitīšanu ar rokām. Volūsijas apgabalā pārskaitīšana jau ir pabeigta, un tās rezultātā Gors ieguva vēl 98 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!