ASV prezidents Džordžs Bušs pirmdien stingri nosodīja vardarbību pret ASV musulmaņiem pēc 11.septembra terora aktiem pret Pasaules tirdzniecības centru un Pentagonu.
"Tie, kas uzskata, ka var iebiedēt mūsu līdzpilsoņus, lai izgāztu savu niknumu, nepārstāv labāko Amerikas daļu. Viņi pārstāv sliktāko cilvēces daļu, un viņiem vajadzētu kaunēties," sacīja Bušs, apmeklējot Islāma centru Vašingtonā.

"Mūsu dusmās un emocijās mūsu līdzpilsoņiem amerikāņiem jāizturas vienam pret otru ar cieņu," uzsvēra Bušs.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) izmeklē 40 uzbrukumus Amerikas arābiem un arābu institūcijām kopš 11.septembra terora aktiem, kuros par galveno aizdomās turamo Bušs ir atzinis saūdarābu ekstrēmistu Osamu bin Ladenu.

"Es gribu, lai būtu pavisam skaidrs: uzbrukumi un draudi Amerikas arābiem netiks pieciesti," pirmdien publiski paziņoja FIB direktors Roberts Millers.

Amerikas - islāma attiecību padome Vašingtonā ir konstatējusi vairāk nekā 350 aizskaršanas, draudu, diskriminācijas un vardarbības gadījumus pret musulmaņiem kopš pagājušās otrdienas.

Buša apmeklētajam Islāma centram pēdējās nedēļas laikā vismaz vienreiz ir izteikti spridzināšanas draudi. Centra preses sekretārs atzina, ka šāda attieksme pret musulmaņiem ASV nebija pat Persijas līča kara laikā 1991.gadā.

Ievērojot islāma paražas, Bušs, viņa delegācijas locekļi un reportieri pie Islāma centra ieejas novilka apavus, bet sievietes nēsāja plīvuru.

"Terors nav patiesā islāma ticība .. islāms ir miers. Šie teroristi nepārstāv mieru, viņi pārstāv ļaunumu un karu," uzsvēra ASV prezidents. Viņš atzina, ka septiņi miljoni ASV musulmaņu dod lielu ieguldījumu valstij kā ārsti, juristi, militārpersonas, uzņēmēji, veikalnieki, un pret viņiem jāizturas ar cieņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!