ASV prezidents Džordžs Bušs otrdien paziņojis, ka nebūt neesot noraizējies par terorista Osamas bin Ladena atrašanu, uzsverot, ka "alu skaits, kurās viņš var paslēpties, ir ierobežots".
Pēc ierašanās Čārlstonas Jīgera lidostā, Rietumvirdžīnijas štatā, Bušs sacīja, ka Savienotās Valstis karā pret terorismu uzvar par spīti faktam, ka bin Ladens, kurš tiek vainots 11. septembra terora aktu organizēšanā, joprojām nav atrasts.

Bušs, kurš paziņoja, ka vēlas sagūstīt bin Ladenu dzīvu vai mirušu, apgalvoja, ka "nav pārāk noraizējies par viņu" un ka "misija ir plašāka" par bin Ladena atrašanu vai nogalināšanu.

"Viņš ir tas, kam jāraizējas. Bet es gribu jums apliecināt, ka mērķis nav bin Ladens. Bin Ladenu mēs rokā dabūsim. Alu skaits, kurās viņš var paslēpties, ir ierobežots," sacīja Bušs.

Pakistānas prezidents Pervezs Mušarrafs pagājušajā nedēļā nāca klajā ar pieņēmumu, ka bin Ladens varētu būt jau miris ar nieru slimību, taču ASV amatpersonas līdz šim atteikušās izteikt minējumus par bin Ladena iespējamo likteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!