Bušs svētdien aicināja Armēniju īstenot demokrātiskās reformas un paziņoja par ASV vēlmi dibināt "dziļas partnerattiecības" ar Armēniju, arī drošības jomā.
Šādu paziņojumu viņš sniedza sakarā ar 90.gadadienu kopš armēņu genocīda, ko savulaik izvērsa Osmaņu impērija.

"Līdz ar saviem līdzpilsoņiem - amerikāņiem un visas pasaules armēņiem - es izsaku visdziļāko līdzjūtību sakarā ar šo briesmīgu cilvēku dzīvību zaudējumu," uzsvēra Baltā nama vadītājs, nodēvējot armēņu genocīdu par "cilvēcisku traģēdiju" un apliecinot ASV atbalstu mūsdienu Armēnijai.

Paziņojot, ka ASV prognozē "daudzsološu nākotni neatkarīgajai Armēnijas valstij", Bušs pateicās Armēnijai par tās ieguldījumu cīņā pret terorismu un demokrātiskas Irākas celtniecībā.

"Mēs paliekam uzticīgi vēsturiskajām reformām, kas vēl tālāk pavirzīs armēņu tautas ilgas. Mēs esam uzticīgi arī ilgstošam un mierīgam Kalnu Karabahas konflikta noregulējumam," sacīja Bušs, uzsverot ASV vēlmi padziļināt attiecības ar Armēniju.

"Mēs cenšamies padziļināt partnerattiecības art Armēniju, kas paredz sadarbību drošības jomā un sākas ar mūsu kopīgajām demokrātisko un tirgus brīvību vērtībām," norādīja ASV prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!