ASV prezidents Džordžs Bušs sestdien apsveica Sadama Huseina režīma sagrāvi un uzsvēra, ka Irākas iedzīvotājiem tagad būs iespēja brīvi izvēlēties līderus, kuri ievēro viņu tiesības.
režīms ir izbeigts, Irākas tauta atklāj patiesās cerības, kuras viņi vienmēr ir lolojuši.. Nav pārsteigums, ka irākieši, tāpat kā citas tautas, nīst apspiešanu un apsveic savu brīvību."

"Cilvēki visā Irākā svin savas brīvības atnākšanu, un Amerika svin kopā ar viņiem. Mēs zinām, ka brīvība ir Dieva dāvana visai cilvēcei, un mēs priecājamies, ja citi tajā var dalīties," teica ASV prezidents.

"Sadama Huseina vara Irākā beidzas. Drīz labā un apdāvinātā Irākas tauta varēs brīvi izvēlēties savus līderus, kas ievēros viņu tiesības un atspoguļos viņu dabu. Visā, kas gaidāms, viņiem būs visas pasaules labā griba. Un viņiem būs Savienoto Valstu iedzīvotāju draudzība," uzsvēra Bušs.

ASV spēki atrodas Bagdādē un Sadama Huseina režīms kopš trešdienas faktiski ir sabrucis, tomēr nav zināms, ne kur atrodas gāztais diktators, ne citi režīma līderi. Irākas pilsētās uzdarbojas marodieri un solītā humānā palīdzība joprojām ir ierobežota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!