ASV prezidents Džordžs Bušs pirmdien paziņoja, ka ASV meklē starptautisko teroristu Osamu bin Ladenu dzīvu vai mirušu, un brīdināja Afganistānas valdošo islāma grupējumu "Taleban" par iespējamām represijām par viņa slēpšanu.
Uz jautājumu, vai viņš vēlas bin Ladena nāvi, Bušs sacīja: "Es vēlos taisnu tiesu. [ASV] rietumos ir kāds sen zināms plakāts, uz kura rakstīts: "Tiek meklēts dzīvs vai miris!""

Runājot ar reportieriem savas vizītes laikā Pentagonā, Bušs arī brīdināja, ka talibiem būs jāatbild, uzsverot, ka viņi atbildēs par to, ka palīdz bin Ladenam, kurš atrodas Afganistānā.

"Mēs atradīsim tos .. ļaundarus, tos barbariskos cilvēkus, kuri uzbruka mūsu valstij, un mēs pieprasīsim no viņiem atbildību, un mēs prasīsim atbildibu no cilvēkiem, kas sniedz tiem patvērumu,.. prasīsim atbildību no cilvēkiem, kas tos baro, un talibiem ir jāuztver mans paziņojums nopietni," sacīja Bušs.

Taleban lēmumu sola pieņemt otrdien

Afganistānā valdošā islāma grupējuma "Taleban" līderis mulla Mohammeds Omars pirmdien paziņoja, ka lēmumu par krīzi saistībā ar terora aktos ASV apsūdzētā starptautiskā terorista Osamas bin Ladena uzturēšanos valstī pieņems islāma zinātnieku sanāksme, kas notiks otrdien, informēja "Taleban" režīma oficiālais radio.

Pēc radiostacijas "Šariāts" ziņotā, Omars, tiekoties ar pakistāniešu amatpersonām, paziņojis, ka ir sasaucis visu provinču islāma zinātnieku jeb ulemu sanāksmi, kurā tiks pieņemta fatva jeb uz Korānu balstīts islāma zinātnieku viedoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!