ASV prezidents Džordžs Bušs ir laidis klajā 7,1 miljardu dolāru (aptuveni 4,1 miljardu latu) vērtu valsts stratēģiju, kas nosaka rīcību putnu gripas pandēmijas gadījumā. Lielākais uzsvars ir likts uz vakcīnu uzlabošanu un krājumu veidošanu, informē ārvalstu prese.
Bušs atzīst, ka, visticamāk, ASV kādā brīdi skars pandēmija, ko varētu izraisīt Āzijas putnu gripas paveids vai kāds cits gripas vīruss.

Demokrāti jau ir kritizējuši Bušu, apgalvojot, ka ASV pārāk lēni gatavojas pandēmijai, raksta BBC. Vēl asāki šie protesti izvēršas tāpēc, ka iedzīvotāji bija šokēti par valdības gauso rīcību pēc viesuļvētras “Katrīna” trieciena.

“Vīruss ir parādījis mums savu spēju inficēt un radīt arī nāvējošu saslimšanu cilvēkiem,” teica Bušs. Tāpēc prezidents uzsvēra nepieciešamību pamatīgi sagatavoties iespējamam slimības uzliesmojumam un pandēmijai, pirmām kārtām iepērkot vakcīnas. Valdība ir arī izveidojusi īpašu interneta mājas lapu, kurā iedzīvotāji var iegūt informāciju par slimību un iespējām pasargāt sevi un savu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!