ASV prezidents Džordžs Bušs devies uz Izraēlu savā vizītē Tuvajos Austrumos, kas ir viņa pirmā viesošanās šajā reģionā kopš stāšanās prezidenta amatā, raksta BBC. Atgādināsim, ka neilgi pirms viņa ierašanās Izraēlas un Palestīnas līderi vienojās uzsākt sarunas par galvenajiem strīdus jautājumiem, piemēram, Izraēlas apmetnēm okupētajās teritorijās un palestīniešu bēgļu likteni.
Pēc sarunām ar Palestīnas un Izraēlas līderiem Jeruzalemē, Bušs trešdien dosies uz Rietumkrastu, lai tiktos ar Abasu. Viņš plānojis arī apmeklēt Betlēmes pilsētu, bet pēc tam doties uz Kuveitu, Bahreinu, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Saūda Arābiju un Ēģipti.

Pirms došanās ceļā Bušs norādīja, ka viņa vizītei būs trīs galvenās tēmas – viņš vēlas panākt, ka palestīnieši izvirza skaidru vīziju par divu valstu līdzāspastāvēšanu, kā arī lai Izraēla un Palestīna pildītu savus pienākumus šīs vīzijas realizēšanai dzīvē. Tāpat Bušs atkārtoja ASV apņemšanos veicināt drošību šajā reģionā, lai gan liela daļa vietējo iedzīvotāju šajā jautājumā ir visai skeptiski noskaņoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!