Ziņojumi liecina, ka ASV prezidents Džordžs Bušs ir izvēlējies pēcteci līdzšinējam ASV tieslietu ministram Albertam Gonsalesam, raksta BBC. Tiek paredzēts, ka pirmdien Bušs kā kandidātu nosauks atvaļināto federālo tiesnesi Maiklu Mjūkeisiju.
Viņš ir vadījis vairākas augsta līmeņa lietas par terorismu, un tiek uzskatīts par konservatīvi noskaņotu, norāda analītiķi.

Gonsaless atkāpās no amata pagājušajā mēnesī, jo tika apsūdzēts par astoņu advokātu atlaišanu politisku iemeslu dēļ, kā arī par vēlāk notikušu šī fakta slēpšanu. Ministrs šīs apsūdzības kategoriski noliedz. Pirmdien viņš oficiāli atkāpsies no amata.

Kaut arī Bušs ir pieņēmis viņa atkāpšanos, viņš turpina atbalstīt Gonsalesu, norādot, ka "viņa vārds tika iemīdīts dubļos politisku iemeslu dēļ".

Baltais nams nav oficiāli apstiprinājis ziņas par Mjūkeisija izvirzīšanu amatam, tomēr paziņojums par nākamo tieslietu ministru esot gaidāms pavisam drīz. Korespondenti norāda, ka 66 gadus vecais kandidāts varētu būt pieņemams gan republikāņiem, gan demokrātiem. Prezidenta izvirzītais tieslietu ministra amata kandidāts jāapstiprina ASV Senātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!