ASV prezidents Džordžs Bušs savā ziņojumā Kongresam "Par stāvokli valstī" paziņoja, ka "mūsu karš pret teroru tikai sākas". Globālajā "teroristu pagrīdē" ir tādi ekstrēmistu grupējumi kā "Hamas", "Hezbollah", "Islamic Jihad" un "Jaish-i-Mohammed", teica Bušs.
Afganistānā ASV spēki ir atraduši ASV atomelektrostaciju un ūdens apgādes sistēmu plānus, ķīmisko ieroču izgatavošanas instrukcijas, ASV pilsētu kartes un ievērojamu objektu aprakstus ASV un visā pasaulē.

"Vairākums no 19 vīriem, kuri 11.septembrī nolaupīja lidmašīnas, tika apmācīti nometnēs Afganistānā, tāpat kā desmitiem tūkstošu citu teroristu," viņš teica.

"Tūkstošiem bīstamu slepkavu, kas apmācīti nogalināt un kurus bieži atbalsta ārpus likuma pasludināti režīmi, tagad izklīduši pa visu pasauli kā bumbas ar tikšķošu laika degli, kas var sprāgt bez brīdinājuma."

"Desmitiem tūkstošu apmācītu teroristu joprojām ir brīvībā," teica prezidents, "viņi uzskata visu pasauli par kaujas lauku, un mūsu uzdevums ir vajāt viņus, lai kur viņi atrastos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!