ASV prezidents Džordžs Bušs noraidījis ideju par to, ka Dmitrijs Medvedevs, kuram ir vislielākās izredzes kļūt par nākamo Krievijas prezidentu, kļūs par marioneti Vladimira Putina rokās, raksta RIA "Novosti".
Atbildot uz amerikāņu žurnālistu jautājumu, vai Putins vadīs Medvedeva darbību, Bušs atbildējis: "Nē, es tā nedomāju. Tas ir jūsu pieņemums, ne manējais." Atgādinām, ka šonedēļ nākamā ASV prezidenta kandidāti Hilarija Klintone un Baraks Obama izteica pilnīgu pārliecību, ka Medvedevs būs tikai paklausīgs izpildītājs Putina rokās.

Bušs žurnālistiem atzina, ka abi ar Putinu ne reizi vien "sadūrušies ar pierēm". "Kā jūs zināt, prezidentam Putinam ir tiešs un visai stingrs raksturs, kad runa skar viņa intereses. Tāpat kā man," paziņojis amerikāņu prezidents.

Bušs izteicies, ka atbildes uz daudziem jautājumiem dos astoņu industriāli attīstītāko valstu samits, kam vasarā jānotiek Japānā. Pēc Buša domām, no tā, kurš tieši samitā pārstāvēs Krieviju – Medvedevs vai Putins – varēs spriest par Krievijas ārpolitikas virzienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!