ASV prezidents Džordžs Bušs paziņoja, ka naktī uz pirmdienu notikušie ASV un Lielbritānijas spēku triecieni Afganistānai noritējuši tā, kā bijis ieplānots.
Bušs sacīja, ka ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds ir informējis viņu par talibiem nodarītajiem postījumiem pirmajos triecienos, atbildot uz 11.septembra terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā.

"Viņš mani šorīt informēja, ka vakardienas militārā operācija paveikta pēc plāna, un ka paralēli tai mūsu labestīgā tauta nometusi vairāk nekā 37 tūkstošus pārtikas un medikamentu paciņu. Šī ir svarīga daļa no kara, kas jau notiek daudzās frontēs," teica ASV prezidents.

Bušs šos komentārus sniedza Baltajā namā, vadot bijušā Pensilvānijas štata gubernatora Toma Ridža inaugurāciju Tēvzemes drošības biroja direktora amatā. Šīs institūcijas uzdevums ir novērst teroristu uzbrukumus un reaģēt uz terora aktiem, ja tādi tomēr notiktu.

Svētdien ASV un Lielbritānijas spēki uzsāka militāru triecienu saūdarābu disidenta Osamas bin Ladena teroristu un islāma grupējuma "Taleban" militārajiem objektiem Afganistānā.

Aģentūra "Afghan Islamic Press" ziņo, ka triecienu laikā visā valstī nogalināti kopumā 25 cilvēki.

Vašingtona vaino bin Ladenu 11.septembra terora aktos Vašingtonā, kuros tika sagrauts Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs un nodarīti postījumi Pentagonam Vašingtonā, nogalinot vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!