ASV prezidents Džordžs Bušs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien tikušies Dienvidkorejā notiekošās Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu ekonomiskās sadarbības organizācijas (APEC) galotņu apspriedes laikā.
Sīkākas ziņas par viņu tikšanos šobrīd netiek sniegtas, bet ASV amatpersonas norāda, ka Bušs pirms tam sarunā ar Putinu atzinis Vašingtonas un Maskavas attiecības par "ļoti svarīgām". i "Mēs augstu vērtējam jūsu padomus un stratēģiskās attiecības, ko esam izveidojuši," paziņojis ASV prezidents.

"Mums patiesi ir pastāvīgi kontakti gandrīz visos divpusējo un starptautisko attiecību jautājumos," savukārt izteicies Putins.

Paredzams, ka Bušs un Putins līdz ar vēl 19 valstu vadītājiem piektdien sammita laikā nāks klajā ar paziņojumu, kurā uzsvērs nākamajā mēnesī Honkongā paredzēto Pasaules Tirdzniecības organizācijas sarunu nozīmīgumu.

Apspriedē paredzēts pieņemt kopīgu paziņojumu arī par cīņu pret korupciju, terorismu un citiem draudiem drošībai.

Sammita dalībnieki, domājams, apstiprinās arī rīcības plānu gadījumam, ja pārveidojies putnu gripas vīruss izraisītu pasaulē pandēmiju cilvēku vidū, kā arī kopīgus soļus dabas katastrofu seku pārvarēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!