ASV prezidents Džordžs Bušs izteicis pārliecību, ka pašreizējās zemās naftas un dabas gāzes cenas veicinās Savienoto Valstu ekonomikas attīstību, pirmdien ziņo aģentūra "Platts".
"Naftas un dabas gāzes cenas samazinās. Tā ir laba ziņa amerikāņu tautai un ASV ekonomikai," norādīja prezidents.

Jēlnaftas cenas ASV aprīļa beigās bija sasniegušas zemāko līmeni kopš 2002.gada novembra. Tai pašā laikā analītiķi atzīmē, ka bezdarba līmenis ASV aprīlī ir pieaudzis par 0,2%, sasniedzot 6%, un tas rada zināmas bažas par ASV ekonomikas tālāko attīstību.

Tomēr ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Alans Grīnspens ir optimistiski novērtējis nacionālās ekonomikas attīstību pēc kara ar Irāku. Grīnspens norādījis, ka labvēlīgu ietekmi uz Savienoto Valstu ekonomiku atstās dubultās nodokļu aplikšanas atcelšana biržas dividendēm. Tomēr viņš izteicis neuzticību Buša nodokļu samazināšanas programmai, kas var izraisīt budžeta deficīta pieaugumu.

ASV prezidenta piedāvātā nodokļu likumdošanas pakete valsts nodokļu ieņēmumus 10 gadu laikā samazinātu par 726 miljardiem dolāru un līdz šim ir saskārusies ar senatoru pretestību, kuri vēlas nodokļu samazinājumu ierobežot līdz 350-550 miljardiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!