Butānas galvaspilsētā Timpu ceturtdien tika kronēts šīs Himalaju monarhijas jaunais karalis - 28 gadus vecais, izglītību Oksfordā ieguvušais Džigme Kesars Namgjals Vangčuks, kurš tagad kļuvis par pasaulē jaunāko valdošo monarhu.
Ievērojot sena rituāla priekšrakstus, pilī, no kuras paveras skats uz gleznaino Timpu ieleju, jaunais monarhs saņēma kroni no sava tēva.

Bijušais karalis atteicās no kroņa pirms diviem gadiem, īstenojot reformu un modernizācijas plānu Butānā, kas līdz tam bija absolūtā monarhija.

Kopš karaļa atteikšanās no kroņa Vangčuku dinastija gaidīja astrologu ieteikumu par to, kad būtu vispiemērotākais laiks jaunā karaļa kronēšanai.

Ceremoniju pilī apmeklēja daudzi ārvalstu vadītāji, arī Indijas prezidente Pratibha Patila un šīs kaimiņvalsts valdošās partijas līdere Sonja Gandija. Viesu vidū bija arī Bolivudas zvaigznes. Līdzās pilij lielā skaitā bija sapulcējušies etnogrāfiskajos tērpos saposušies vietējie iedzīvotāji.

Jaunais karalis solīja sekot sava tēva unikālajai filozofijai - celt Himalaju monarhijas labklājību, vairojot valsts laimes kopproduktu, nevis tikai ievērojot ekonomikas rādītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!