Slaveno sērijslepkavu Čārlzu Mensonu uzņēmies aizstāvēt itāļu advokāts Džovanni di Stefano. Viņš kļuvis slavens, aizstāvot tādus cilvēkus kā Sadams Huseins, kā arī mazāka „kalibra” ļaundarus, par to iemantojot iesauku – „Sātana advokāts”, informē raidsabiedrība CNN.

Stefano grasās izmantot, viņaprāt tiesas savulaik pieļautos pārkāpumus.  Mensonam viņa prāvas laikā 1972. gadā nozīmēts valsts advokāts, lai arī tiesājamais vēlējies sevi aizstāvēt pats.

Advokāts uzskata, ka ir reālas izredzes panākt klienta atbrīvošanu pirms termiņa. Mensons izcieš mūža ieslodzījumu par slepkavībām, ko pagājuša gadsimta sešdesmito gadu beigās paveica viņa vadītās kopas „Ģimene" locekļi.

Stefano līdz šim konsekventi pārstāvējis klientus, par kuru vainu sabiedrībai nav bijušas šaubas.

Vairumā gadījumu advokāts nav spējis jel kā palīdzēt klientiem, piemēram, Huseinam un viņa brālēnam Alī Al Madžidam jeb „Ķīmiskajam Alī" izpildīja nāvessodus par represijām pret Irākas kurdiem. Citi Stefano aizbilstamie saņēma ilgstošus cietumsosdus, ko pieprasīja prokurori.

Taču ir arī daži veiksmes stāsti, piemēram, ASV investoru apkrāpējam Kenetam Starram prasīto 442 gadu vietā cietumā būs jāpavada lielākais astoņi gadi.

Stefano uzsver, ka klienti izvēlas viņu nevis otrādi. Viņš gan atzīst, ka pāsravarā tie ir nesipmatiski tipi, taču advokati parast neaizstāvot „sniegbaltītes", un ikviens cilvēks ir pelnījis aizstāvību pret apsūdzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!