Prezidents Ugo Čavess sestdien brīdināja Kolumbiju, ka tā "izraisīs karu", ja tās spēki dos triecienu Venecuēlas teritorijā, kā tie to izdarīja Ekvadorā, kur tika nogalināts viens no augstākajiem kolumbiešu nemiernieku līderiem.
"Nedomājiet, ka jūs to varat darīt šeit (...) jo militārs iebrukums Venecuēlā būs ārkārtīgi nopietna lieta un izraisīs karu. Tam nav attaisnojuma," Čavess teica, un tie ir viņa līdz šim viskareivīgākie izteikumi diplomātiskajā strīdā ar Bogotu.

Kolumbijas militārie pārstāvji teica, ka karavīri nogalinājuši marksistu nemiernieku līderi Raulu Rejesu uzbrukumā džungļu nometnei Ekvadorā, tādējādi dodot smagu triecienu Latīņamerikas vecākajai partizānu nemiernieku kustībai. Operācijā tika doti gaisa triecieni un notika kaujas pāri robežai.

Čavesam ir nesaskaņas ar Kolumbijas prezidentu Alvaro Uribi par Venecuēlas starpniekdarbību sarunās ar Kolumbijas revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem (FARC) par nemiernieku sagūstīto ķīlnieku atbrīvošanu.

Pret ASV atklāti noskaņotais Čavess nodēvējis Uribi par ASV bandinieku šīs lielvalsts plānos uzbrukt Venecuēlai. Kolumbija un ASV noraida Čavesa apsūdzības, jo viņš regulāri apgalvo, ka Vašingtona plānojot gāzt viņu, gan nesniedzot nekādus pierādījumus tam.

Čavess ir atsaucis savu vēstnieku no Bogotas un pēdējās nedēļās apvainojoši izsakās par Uribi savās runās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!