Venecuēlas prezidents Ugo Čavess piektdien paziņoja, ka notiesātais venecuēliešu izcelsmes terorists Karloss Iļjičs Ramiress Sančess, kas plašāk pazīstams kā Karloss Šakālis, bijis "revolūcijas kareivis", kas "mūsu visu" vārdā cīnījies par palestīniešu lietu.

"Karloss bija karavīrs Palestīnas Atbrīvošanās organizācijā un pārstāvēja mūs visus cīņā par palestīniešu tautas atbrīvošanos," sacīja Čavess, uzņemot palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

Kreisi populistiskais prezidents, gan tūlīt piebilda, ka nevēloties ar saviem izteikumiem nevienu aizskart.

Pagājušajā nedēļā Čavess jau radīja spriedzi Karakasas un Parīzes attiecībās, paziņojot, ka Francija Karlosu Šakāli "netaisni notiesājusi", piespiežot teroristam mūža ieslodzījumu, un šobrīd turot viņu par ķīlnieku.

Francijas valdība uz to reaģēja, izsaucot paskaidrojumu sniegšanai Venecuēlas vēstnieku Parīzē.

Čavess piektdien tomēr atkārtoti uzsvēra, ka runājis taisnību, lai gan neesot vēlējies nevienu aizvainot.

"Karloss bija cīnītājs," norādīja Venecuēlas līderis. "Tā ir Ēģiptes piramīdu izmēru patiesība. Karloss Iļjičs Ramiress Sančess bija revolucionārs. Lai viņu apmelotu, vēlāk tie sāka saukāt viņu par Šakāli. Taču viņš ir revolūcijas kareivis."

Karloss, kurš pats savulaik ar lepnumu paziņojis, ka viņa organizētie terora akti prasījuši vairāk nekā 1500 dzīvību, šobrīd izcieš mūža ieslodzījumu Klērvo cietumā, kas atrodas aptuveni 250 kilometrus uz austrumiem no Parīzes.

Viņš tika notiesāts par 1975.gadā pastrādātajām divu franču policistu un kāda policijas informatora slepkavībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!