Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kurš bieži izsaka kritiku ASV valdībai, trešdien nosauca prezidentu Džordžu Bušu par kovboju, kuram nav izdevies cīnīties ar viesuļvētras “Katrīna” postu un evakuēt cietušos, informē ārvalstu masu mediji.
“Valdībai nebija nekāda evakuācijas plāna, tas ir neticami. Pirmā vara pasaulē, kas ir tik ļoti iesaistījušies notikumos Irākā... bet savus iedzīvotājus atstāja likteņa varā,” Čavess teica televīzijas dzīvajā ēterā.

Šie izteikumi izskanēja laikā, kad ASV amatpersonas evakuē no pārplūdušās Ņūorleānas tūkstošiem cilvēku un Bušs paziņoja, ka, lai atkoptos no viesuļvētras postījumiem, būs nepieciešami vairāki gadi.

Trešdien bojā gājušo skaits pēc Buša vārdiem valsts lielākajā dabas katastrofā sasniedza jau 200 cilvēku, raksta Reuters.

“Tas cilvēks, brīvdienu karalis, dzīvojot savā rančo nespēja pateikt neko citu kā vien – jums ir jābēg. Viņš pat nepateica, kā... tas ir īsts kovbojs, tā ir kovboja mentalitāte,” ķiķināja Čavess, runājot par Bušu, bet nepieminot viņa vārdu.

Čavess, kas sauc Kubas līderi Fidelu Kastro par savu sabiedroto, bieži vien kritizē, pēc viņa vārdiem, Vašingtonas neizdevušos imperiālistu politiku. Viņš uzskata, ka Buša administrācijas mērķis ir viņu nogalināt, un sauc ASV prezidentu par “Misteru Briesmas”.

Abu valstu valdības bieži iesaistās strīdos, kaut arī ASV ir lielākā Venecuēlas naftas patērētāja un Venecuēla ir piektā lielākā pasaules naftas eksportētāja. Vašingtona raksturo Čavesu kā draudu un traucēkli, kurš izmanto savas valsts naftas krājumus, lai finansētu antidemokrātiskus grupējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!