Foto: Reuters/Scanpix

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, uzzinājis par Argentīnas prezidentes Kristīnas Kirhneres vēzi, izteicis varbūtību, ka ASV izstrādājusi tehnoloģiju ar kuras palīdzību Latīņamerikas valstu prezidenti - kreiso uzskatu piekritēji – inficēti ar vēzi, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC atgādina, ka ar vēzi sirguši vairāki Latīņamerijas valstu vadītāji - Paragvajas prezidents Fernando Lugo, Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa, kā arī šīs valsts bijušais līderis Luiss Inasiu Lula da Silva. Arī Čavesam esot izoperēts vēzis, un trešdien par vairogdziedzera vēzi paziņoja Argentīnas prezidente Kirhnere.

Čavess šīs sakritības nodēvējis par "ļoti dīvainām", taču norādīja, ka neizvirza ASV nekādas apsūdzības, vien skaļi domā. Viņš piebildis, ka biežā Latīņamerikas valstu prezidentu saslimšana ar vēzi ir "grūti izskaidrojama un nav saucama par sakritību".

"Vai tas būtu dīvaini, ja izrādītos, ka ASV slepeni ir izstrādājusi tehnoloģiju, kas izraisa vēzi?," Čavesa uzrunu Venecuēlas televīzijā citē BBC. Šai uzrunā Čavess atgādināja, ka ASV valdība Guantanamo ieslodzītos savulaik inficējusi ar sifilisu un citām slimībām, un šāda ASV rīcība "uzpeldējusi" vien pērn.

Savukārt CNN, atsaucoties uz Venecuēlas TV pārraidīto interviju, vēsta, ka Čvavess stāstījis – Kubas bijušais prezidents Fidels Kastro viņu brīdinājis vienmēr rūpīgi sekot pārtikai, jo caur to var izplatīties dažādas slimības.

Jokojot viņš aicinājis "vēža slimnieku sarakstā" vēl neiekļuvušos Ekvadoras un Bolīvijas prezidentus uzmanīties. "Mēs izdzīvosim un uzvarēsim," uzrunā uzsvēra prezidents.

BBC atgādina, ka 57 gadus vecais Venecuēlas prezidents bieži apsūdz ASV mēģinājumos viņu nogalināt. Čavesam audzēja operāciju veica Kubā, un tur viņš izgāja arī ķīmijterapijas kursu. BBC norāda, ka informācija par prezidenta veselības stāvokli netiek plaši apspriesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!