Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas kreisais prezidents Ugo Čavess paziņojis, ka rentgena un magnētiskās rezonanses pārbaudēs konstatēts, ka pēc radioterapijas Kubā viņam vairs neesot vēzis.

"Pēdējās dažās dienās šeit, Venecuēlā, man veiktas... rentgena.. un magnētiskās rezonanses pārbaudes.. un viss bija labi," Čavess sestdien teica žurnālistiem prezidenta pilī Karakasā.

Čavess piebilda, ka pārbaudes bijis paredzēts veikt jūnija vidū, taču viņš nolēmis, ka tās jāveic agrāk, lai rezultāti būtu zināmi, pirms viņš pirmdien reģistrēsies kandidēšanai Venecuēlas prezidenta vēlēšanās.

Čavesam, kurš ir Venecuēlas prezidents kopš 1999.gada, pērn 20.jūnijā Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs iegurņa rajonā, taču viņš neatklāja, kāds vēzis tas bija. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis. Oktobrī Čevess pasludināja sevi par izveseļojušos no vēža, bet 21.februārī paziņoja, ka viņam Kubā tiks izoperēts audu bojājums, jo pastāv liela iespējamība, ka šis bojājums ir ļaundabīgs. 27.februārī Havanā viņam izoperēja audu bojājumu iegurņa rajonā, kur pērn jūnijā viņam tika izoperēts audzējs. Pēc operācijas viņam Kubā tika veikts pirmais radioterapijas kurss, un radioterapija tika pabeigta maijā.

Čavesa veselības stāvoklis rada bažas viņa atbalstītājiem laikā, kad viņš gatavojas kandidēt uz ceturto amata termiņu prezidenta vēlēšanās 7.oktobrī. Šajās vēlēšanās 57 gadus vecā Čavesa sāncensis būs 39 gadus vecais Mirandas štata gubernators Enrike Kapriless, kurš izvirzīts par vienoto opozīcijas kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!