Čečenu kaujinieki no slēpņa uzbrukuši policijas kolonnai uz meža ceļa Čečenijas austrumos, izraisot 30 minūšu ilgu apšaudi, kurā tika nogalināti seši Krievijas miliči, trešdien informēja amatpersonas.
Čečenu kaujinieki pēdējās diennakts laikā uzbrukumos kontrolposteņiem un administrācijas ēkām dažādos republikas rajonos nogalinājuši vēl astoņus Krievijas bruņoto spēku kareivjus, informēja republikas promaskaviskās administrācijas pārstāvji Gudermesā.

Aizstāvoties pret kaujinieku uzbrukumu no slēpņa, Krievijas kareivji izsaukuši palīgā papildspēkus. Krievijas armijas helikopters apšaudīja čečenus. Taču viņiem izdevās aizbēgt, un nav zināms, vai kāds no kaujiniekiem cietis, informēja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Trešdien uz reģionu tika nosūtīts Krievijas gaisa desants. Krievijas armijas pavēlniecība trešdien informēja, ka tuvākajā laikā karaspēks paliks reģionā un to nav plānots pārvietot.

"Situācija mums neļauj samazināt kontingentu," paziņoja Iekšlietu ministrijas spēku pavēlnieka vietnieks Čečenijā ģenerālis Mihails Labuņecs, informēja aģentūra "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!