Krievijas federālie spēki Čečenijā ir apcietinājuši 102 cilvēkus, kurus apsūdz sprāgstvielu gatavošanā, trešdien ziņoja aģentūra ITAR-TASS. Apcietināšana notika četras dienas ilgā operācijā Urusmartanas rajonā.
"Mēs veicām pasākumus iespējamu terora aktu novēršanai, jo lielākā daļa aizturēto ir apmācīti kaujinieku bāzēs," paziņoja Krievijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs kapteinis Igors Pogosovs.

Viņš piebilda, ka daži no aizturētajiem jau ir piedalījušies ceļu mīnēšanā un graujošas darbības gatavošanā dažādās Čečenijas pilsētās.

"Federālie spēki arī konfiscējuši lielu daudzumu sprāgstvielu, kas galvenokārt izņemtas no artilērijas šāviņiem, kā arī detonatorus," sacīja Pogosovs.

Krievijas militārpersonas uzskata, ka čečenu kaujinieki plāno pastiprināt graujošu darbību pret federālajiem spēkiem un promaskavisko republikas administrāciju.

Otrdien tika novērsts sprādziens vietējās pašvaldības ēkā Šali pilsētā un likvidēts spridzeklis, kas bija novietots uz dzelzceļa sliedēm Gudermesas rajonā.

Nezināmas personas otrdien uzspridzināja administratīvu ēku Gudermesas rajonā, bet sprādzienā neviens netika ievainots, paziņoja Gudermesas komandants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!