Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federācijas Čečenijas Republikas ekscentriskais prezidents Ramzans Kadirovs ir ierosinājis veidot cilvēktiesību padomi, kuru pats arī vadīs, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Jaunā administratīvā struktūra būs saite starp izpildvaru un Čečenijā esošām cilvēktiesību aizsardzības organizācijām, teikts Čečenijas valdības interneta vietnē.

Kadirovs devis rīkojumu mēneša laikā izstrādāt Cilvēktiesību padomes nolikumu un tās veidošanas principus.

Kremļa Cilvēktiesību padomes vadītājs Mihails Fedotovs norāda, ka ir ar Kadirovu pārrunājis šādas institūcijas veidošanu un ir priecīgs, ka Čečenijas līderis ir tam piekritis.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir pārpludināta ar sūdzībām no Krievijas. Simti prasību par cilvēktiesību pārkāpumiem nāk no Čečenijas iedzīvotājiem, tie datēti sākot ar deviņdesmito gadu karu musulmaņu apdzīvotajā republikā, norāda "RIA Novosti".

ECT ir vienīgā juridiskā iestāde, kur Čečenijas iedzīvotāji var meklēt taisnīgumu, uzskata cilvēktiesību aizsardzības grupas.

"Delfi" atgādina, ka cilvēktiesību aktīvisti Maksvas atbalstītajam Kadirovam pārmet oponentu slepkavošanu un spīdzināšanu, un Čečenijas pārvēršanu savā saimniecībā, un personības kulta veidošanu. Par vienu no ietekmīgākajām un bailes iedvesošākajām struktūrām valstī tiek uzskatīta prezidenta apsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!