Foto: TASS/Scanpix/LETA

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs ir paziņojis, ka šajā republikā mobilizācija nenotiks, jo Čečenija jau ir "pārpildījusi plānu", ziņoja raidstacija "Radio Brīvība".

Kadirovs, apspriežoties ar operatīvo štābu par tā sauktās "speciālās militārās operācijas" veikšanu Ukrainā, ceturtdien paziņoja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludinātā daļējā mobilizācija nenotiks Čečenijā.

Viņš sacīja, ka karadarbībā Ukrainā piedalījušies 20 tūkstoši cilvēku no Čečenijas, tādējādi republika pārpildījusi tai "lejupnosūtīto plānu" par 254%. Viņš neprecizēja, par kādu plānu ir runa, kurš un kādā veidā to apstiprinājis.

Kadirovs arī pateica, ka apmēram 40 sieviešu, kas trešdien mēģināja sarīkot pretkara mītiņu Groznijā, radinieki jau ir mobilizēti un nosūtīti uz Ukrainu. Viņš arī piedraudēja, ka jebkurš, kas izies mītiņā, vai šo cilvēku vīri un bērni tiks nosūtīti "uz priekšējām pozīcijām" frontē.

Kadirovs trešdien paziņoja, ka pretkara mītiņā Groznijā piedalījušās 15 līdz 20 sievietes, kas tika aizturētas. Viņš draudēja, ka šo sieviešu bērni vai vīri tiks nosūtīti karot pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!