Foto: Kadrs no video

Krievijas Federācijas sastāvā esošajā Čečenijas Republikā, ko ar dzelzs dūri pārvalda Kremlim lojālais Ramzans Kadirovs, par buršanos aizturētas vairākas sievietes.

Par to paziņots vietējā valsts TV kanāla "Groznija" sižetā. Ar sievietēm, kas aizturētas "par buršanos", profilaktisku sarunu ierakstā veic amatpersonas.

Galvenais strostētājs ir Islāma medicīnas centra galvenais speciālists Adams Elžurkajevs, kurš atgādinājis, ka buršanās islāmā ir grēks.

Aizturētās savu vainu atzinušas un apzinājušās sava nodarījuma smagumu. Pie viņām atrasti tādi buršanās atribūti kā mati un nagi. Sižetā sievietes tiek nosodītas tieši par buršanos un pesteļošanu, nevis krāpniecību.

Šī nav pirmā reize, kad valsts TV kanālos tiek atmaskotas burves. 2019. gadā TV vēstīja par divām aizturētām "burvēm". Tas pats Elžurkajevs toreiz uzsvēra, ka "šīs burves ir bīstamākas par terorismu, vahābismu un narkomāniju", atgādina "Currenttime".

Tikmēr burve kameras priekšā atvainojās: "Es biju uz nepareizā ceļa. Nav par mani netīrāku radību uz šīs zemes. Sliktāka par sātanu."

Jāatzīmē, ka Čečenijas TV nav retums arī sižeti, kuros iedzīvotāji atvainojas varasiestādēm – parasti par to, ka ir atļāvušies kritizēt valdību vai Kadirovu.

Kremļa kritiķi jau iepriekš ir norādījuši, ka ar Kremļa naudu stutētais Kadirovs Čečenijā ir izveidojis vietējo islāma valsti, kas dzīvo saskaņā ar savām tradīcijām un likumiem, kur atsevišķas šariata tiesību normas tiek stādītas augstāk par Krievijas likumiem.

Savukārt visa Čečenija esot kā Kadirova feodālais valdījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!