Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kāda čečenu amatpersona paziņojusi, ka Ziemeļkaukāza reģions Krievijā piedāvā tūkstošiem dolāru lielu prēmiju māksliniekam, kurš radīs vislabāko apgabala līdera Ramzana Kadirova portretu, raksta "The Moscow Times".

Čečenijā ir Kadirova tēva vārdā nosaukta mošeja, futbola klubs un stadions. Ramzana tēvs Ahmads bija separātistu līderis, kurš cīnījās pret Krievijas armiju, līdz mainīja puses un kļuva par pirmo Čečenijas Republikas prezidentu.

Konkurss sarīkots ārvalstīs dzīvojošo čečenu "neskaitāmo aicinājumu" rezultātā, otrdien "Instagram" rakstīja Reģiona parlamenta spīkers Magomeds Daudovs

Daudovs sacīja, ka māksliniekiem, kuri radīs vislabākos Kadirova, viņa tēva un viņa mātes portretus, piešķirs 500 000 rubļu (6800 ASV dolārus). Konkurss - kurā var piedalīties arī ārzemēs dzīvojošie čečeni - tiek organizēts, lai "nostiprinātu zināšanas par savas dzimtās zemes vēsturi un saglabātu kultūras saites ar dzimteni", viņš skaidro.

Pagājušajā gadā Čečenija rīkoja bērnu dzejas konkursu par godu Kadiirova mātei, atzīmējot viņas 67. dzimšanas dienu. Uzvarētāji saņēma naudas balvas un viedtālruņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!