Čečenijas promaskaviskā prezidenta drošības dienesta spēku un separātistu kaujinieku sadursmē, kas notikusi Čečenijā Šali rajonā pie Avturi ciema, gājuši bojā 42 cilvēki, otrdien aģentūru "Interfax" informēja Čečenijas promaskaviskā iekšlietu ministra vietnieks Ruslans Alhanovs.
Pēc ministra vietnieka teiktā, naktī uz otrdienu, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, Čečenijas prezidenta drošības dienesta karavīri pie Avturi ciema uzdūrušies kaujiniekiem, un sākusies sadursme, kas ilga vairākas stundas.

Alhanovs norādīja, ka "ir precīzas ziņas par to, ka likvidēti 24 kaujinieki, bet bandas atlieku meklēšana turpinās". "Šobrīd Avturi ciems ir bloķēts, tiek veikta speciāla operācija, lai noskaidrotu kaujinieku atrašanās vietu un viņus aizturētu," teica Alhanovs.

Viņš arī apstiprināja, ka kaujā zaudējumus cietis Čečenijas prezidenta drošības dienests. "No gūtajiem ievainojumiem miruši 18 šīs struktūras cīnītāju," informēja ministra vietnieks.

Čečenijas prezidenta drošības dienestu vada atentātā nogalinātā Čečenijas promaskaviskā prezidenta Ahmada Kadirova dēls Ramzans Kadirovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!