Desmitiem tūkstoši cilvēku pirmdien Čečenijā sapulcējušies uz protestiem pret pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu.

"Šis ir protests pret tiem, kas atbalsta pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu. Šis ir protests pret tiem, kas apvaino musulmaņu reliģiju," demonstrācijā Čečenijas galvaspilsētā Groznijā paziņoja Krievijas Ziemeļkaukāza republikas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs.

Protestētāji valdības rīkotajā demonstrācijā skandēja "Allahu Akbar" ("Allāhs ir dižens") un palaida debesīs simtiem balonu.

Demonstrācijā tika publiski nosodītas Rietumu valdības par to, ka tās ļāvušas publicēt pravieša karikatūras.

Kadirovs svētdien paziņoja, ka gaida uz demonstrāciju ierodamies simtiem tūkstošiem cilvēku.

Līdzīgas demonstrācijas notikušas arī citur musulmaņu pasaulē, nosodot pravieša Muhameda karikatūras publicēšanu uz "Charlie Hebdo" numura vāka, kas iznāca jau pēc 7.janvāra terorakta.

Ingušijas galvaspilsētā Magasā, protestējot pret pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu Rietumu medijos, sestdien uz demonstrāciju sapulcējās aptuveni 15 000 cilvēku.

Parīzes terorakti, kuros dzīvību zaudēja 17 cilvēki, šokēja Franciju un visu pasauli. Izrādot solidaritāti Francijai un atbalstu vārda brīvībai, daudzi laikraksti un žurnāli pārpublicēja "Charlie Hebdo" karikatūras.

Kaut arī Krievija nosodīja Parīzē pagājušajā nedēļā satīras izdevuma "Charlie Hebdo" redakcijā sarīkoto slaktiņu, vairāki prokremliskie komentētāji un Krievijas musulmaņu līderi norādījuši, ka karikatūristi paši esot izprovocējuši uzbrukumu.

Krievijas mediju uzraudzības dienests pagājušajā nedēļā paziņoja, ka musulmaņu pravieša Muhameda karikatūru publicēšana ir pretrunā ar Krievijas likumiem un ētikas normām.

Šādas publikācijas arī pārkāptu Krievijas mediju un ekstrēmisma apkarošanas likumus, norādīja dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!