Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Lai sniega trūkuma dēļ neizjauktu piektdien ieplānoto atklāšanas pasākumu, uz Čečenijas pirmo kalnu slēpošanas kūrortu šonedēļ sniegs vests ar kravas automašīnām, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Dažu dienu laikā uz Veduči kūrortu, kas atrodas netālu no Gruzijas robežas un astoņdesmit kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Groznijas, nogādātas vairāk nekā 800 sniega kravas.

Daudzu miljonu vērtā projekta atklāšana, kas sniega trūkuma dēļ jau tika pārcelta par nedēļu, ieplānota 26. janvārī. Čečenijas Tūrisma komisija norāda, ka sniega vešana un Veduči kūrortu uzsākta 20. janvārī.

Foto: RFE/RL Ziemeļkaukāza dienests

Kalnu slēpošanas kūrorta projekta ideja pirmo reizi tika prezentēta jau 2010. gadā, norāda portāls "Kaukāza mezgls". Komplekss pēc pilnīgas pabeigšanas piedāvāšot 19 slēpošanas trases un pat 12 kilometrus garu nobraucienu. Kompleksam tikšot piesaistīta pieczvaigžņu viesnīca ar 400 numuriem un helikoptera nolaišanās laukumu, kā arī cita infrastruktūra.

Publiskā projekta prezentācijā 2013. gadā Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs to nosauca par "grandiozu ekonomisko un politisko notikumu" republikas dzīvē.

Kadirovs karos nopostītās Čečenijas atjaunošanas ietvaros ar Maskavas atbalstu ir realizējis vairākus vērienīgus celtniecības projektus, tostarp milzīgās viņa tēva Ahmeda Kadirova vārdā nosauktās mošejas celtniecību Groznijā.

Krievijas centrālā valdība Čečenijas atjaunošanai esot atvēlējusi miljardiem dolāru, turklāt Maskavas finansiālais atbalsts Čečenijai ir saglabājies spēcīgs par spīti valsts ekonomiskajām grūtībām.

Krievijas opozīcijas politiķi uzskata, ka ar Kremļa atbalstu Kadirova vara ir kļuvusi pārāk spēcīga un neatkarīga, radot draudus pašai Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!