Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs nolēmis pārdēvēt republikas galvaspilsētā Groznijā sadegušo augstceltni "Olimps" par "Feniksu", ziņo ārvalstu masu mediji.

Kadirovs savā blogā atklājis, ka ir ņēmis vērā vairākus sociālo tīklu lietotāju ieteikumu par "Olimpa" pārdēvēšanu, un tagad to sauks "Fenikss", vēsta raidsabiedrība BBC. Kadirovs arī apsolījis atzīmēt "Feniksa" atjaunošanu kā lielus svētkus. Fenikss ir mitoloģisks putns, kurš spēj atdzimt no pelniem.

Kadirovs arī paziņojis, ka augstceltni atjaunos līdz pilsētas svētku dienai – 5.oktobrim. Viņš uzsvēris, ka debesskrāpja remontā piedalīsies arī divi Čečenijas iedzīvotāji, kuri sociālajos tīklos publicējuši degošās ēkas video ar "ļaunā prieka pilniem lozungiem".

"Viņi sapratuši savu kļūdu un apsolījuši neizvairīties no darba," paziņojis Kadirovs. Čečenijas TV vēsta, ka abus video autorus likumsargi aizturējuši un nogādājuši pie degošās ēkas, kur Kadirovs pats viņus kaunināja.


Jau ziņots, ka Čečenijas galvaspilsētas Groznijas luksus ēku kompleksā 3.aprīlī izcēlies liels ugunsgrēks vienā no augstceltnēm, kuras dzēšanā iesaistītas daudzas ugunsdzēsēju brigādes un Mi-8 helikopteri. Krievijas mediji ziņoja, ka šajā ēkā bijis arī aktiera Žerāra Depardjē dzīvoklis.

Ēka "Olimps" ir šajā kompleksā augstākā, tās augstums ir 145 metri. Komplekss "Groznij Siti" tika atklāts 2011.gada oktobrī. Vienā no kompleksa torņiem dāvanā piecistabu dzīvokli saņēmis arī franču aktieris Žerārs Depardjē. Dzīvokli aktierim piešķīris Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!