Foto: Scanpix

Čečenijas galvaspilsētas Groznijas luksus ēku kompleksā izcēlies liels ugunsgrēks vienā no augstceltnēm, kuras dzēšanā iesaistītas daudzas ugunsdzēsēju brigādes un Mi-8 helikopteri, vēsta portāls RT. Krievijas mediji ziņo, ka šajā ēkā bijis arī aktiera Žerāra Depardjē dzīvoklis.

Ugunsgrēks izcēlās pēc pulksten 18 un no ēkas nekavējoties tika evakuēti cilvēki. Glābēji norāda, ka cilvēki nelaimē nav cietuši.

Ēka "Olimps" ir šajā kompleksā augstākā, tās augstums ir 145 metri. Glābēji vēsta, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no augšējiem stāviem un no ārpuses deg ēkas apdare, liesmas iekštelpās nav izplatījušās.

Notikuma vietā strādā 285 ugunsdzēsēji un 68 tehnikas vienības. Taču, lai ugunsgrēku ātrāk likvidētu, iesaistīti arī helikopteri.

Ugunsgrēkā izdeguši apmēram 9000 kvadrātmetruun sākotnējā informācija liecina, ka tā izcelšanās iemesls bijis īssavienojums. 

Komplekss "Groznij Siti" tika atklāts 2011.gada oktobrī. Vienā no kompleksa torņiem dāvanā piecistabu dzīvokli saņēmis arī franču aktieris Žerārs Depardjē. Dzīvokli aktierim piešķīris Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!