Čečenijas bruņotie spēki ir atstājuši Argunas pilsētu, kas ir Džohargalas austrumu priekšpostenis, piektdien paziņoja Čečenijas prezidenta Aslana Mashadova militārais padomnieks Aslambeks Ismailovs. "Argunā vairs nav Čečenijas armijas karavīru," sacīja Ismailovs.
Par Argunu, kas atrodas astoņus kilometrus no Džohargalas, notika intensīvas kaujas starp Krievijas un Čečenijas bruņotajiem spēkiem.

Ismailovs piebilda, ka Čečenijas karaspēks atstājis arī stratēģiski svarīgo Alhanjurtas ciemu, kas atrodas Džohargalas dienvidrietumu nomalē un palīdzēja aizsargāt galvaspilsētas dienvidu flangu.

"Atkāpšanos no Argunas pilsētas noteica taktiski apsvērumi izvairīties no milzīgiem zaudējumiem Čečenijas armijā," sacīja prezidenta padomnieks.

"Čečenijas armijas vienības, kas atstāja Argunu un Alhanjurtu, ir atvilktas uz Urusmartanu un Džohargalu," viņš piebilda.

Krievijas militāro ziņu aģentūra AVN ziņoja, ka Krievijas karaspēks Argunas aplenkšanā zaudējis no 35 līdz 40 karavīriem, bet Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza šo ziņu.

Lai Krievijas bruņotie spēki pilnīgi aplenktu Džohargalu, tiem jāieņem Urusmartana dienvidrietumos no Džohargalas un Šali dienvidaustrumos no tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!