Foto: Sputnik/Scanpix

Čečenijas parlamenta spīkers Muhameds Daudovs, kuru cilvēktiesību aktīvisti tur aizdomās par līdzdalību geju spīdzināšanā, sestdien noliedza viņam adresētās apsūdzības.

Publikācijas par to, ka viņš personīgi bijis klāt, kad slepenajos cietumos notikusi ņirgāšanās par aizturētajiem gejiem, ir saistītas ar viņa aktīvo nostāju "ģimenes vērtību" aizstāvības lietā, ierakstā sociālajā tīklā "Instagram" skaidroja spīkers.

"Tieši tāpēc pērkamie "cilvēktiesību" veicinātāji cenšas man pierakstīt roku palaišanu pret tiem, kuru mums nekad nav bijis," norādīja Daudovs.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Human Rights Watch" piektdien publicēja īpašo ziņojumu, kurā teikts, ka Daudovs, iespējams, bijis pret Čečenijas gejiem izvērsto represiju iniciators.

Jau vēstīts, ka Krievijas opozīcijas laikraksta "Novaja gazeta" slejās aprīlī parādījās informācija, ka Čečenijā tiek ieslodzīti un spīdzināti homoseksuāli vīrieši. Čečenijas varasiestādes aizturējušas vairāk nekā 100 gejus un vismaz trīs no šiem nolaupītajiem nogalināti, vēstīja laikraksts.

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, noliedza tādas apsūdzības, paziņojot, ka tā ir provokācija. Arī Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs norādīja, ka nav nekāda apstiprinājuma geju aizturēšanai vai vardarbībai pret seksuālajām minoritātēm.

Krievijas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana, bet nav saņemta neviena oficiāla cietušā sūdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!