Čečenijas promaskaviskais prezidents Alu Alhanovs ceturtdien izvirzīja Čečenijas premjera amatam Ramzanu Kadirovu, kas jau pilda valdības vadītāja pienākumus, kopš pagājušā gada novembrī autoavārijā cieta premjerministrs Sergejs Abramovs, kurš šonedēļ atkāpās no amata.
Kadirova kandidatūru Čečenijas parlaments apspriedīs sestdien, taču šī procedūra tiek uzskatīta par tīru formalitāti, jo liela daļa deputātu ir Kadirova sabiedrotie.

Maskavas atbalstītais Ramzans Kadirovs aizvien palielinājis savu ietekmi, kopš pirms diviem gadiem atentātā tika nogalināts viņa tēvs, promaskaviskās administrācijas vadītājs Ahmads Kadirovs. Viņš komandē vairākus tūkstošus vīru lielus drošības spēkus, kas cenšas iebiedēt un turēt pakļautībā tautu. Cilvēktiesību aizstāvji saka, ka Kadirova kontrolētie spēki savus oponentus nolaupa, slepkavo un spīdzina. Pats Kadirovs apsūdzības noliedz.

Kā šonedēļ preses konferencē Maskavā pavēstīja Alhanovs, Abramovs bijis spiests atkāpties no premjera amata sakarā ar slikto veselības stāvokli pēc pārciestās avārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!