Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Federācijas Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs intervijā valsts telekanālam paudis, ka vēlas atstāt amatu, jo darbs viņam uzliek pārāk lielu atbildību, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"Reiz bija nepieciešams, lai tādi cilvēki kā es cīnītos un sakārtotu lietas," klāstīja 41 gadu vecais Kadirovs. "Nu mums ir kārtība un esam pārtikuši. Ir pienācis laiks pārmaiņām Čečenijā."

Šī gan nav pirmā reize, kad Kadirovs nāk klajā ar pārdomām par karjeras maiņu. Pērnā gada februāra izskaņā viņš pauda, ka pēc pāris mēnešiem pametīs politiku un prezidenta amatu. "Sky News" norāda, ka februāra paziņojums vērtējams kā daļa no politiskajām spēlēm, kuras īsteno Kadirovs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Lojalitāti Putinam Kadirovs paudis arī nesenākajā intervijā, saucot Krievijas prezidentu par savu "elku" un apliecinot, ka pildīs visas viņa pavēles un viņa labā pat ir gatavs doties nāvē.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs Kadirova atklāsmes komentējis atturīgi, sakot, ka Ramzans turpina pildīt Čečenijas līdera pienākumus.

Čečenijas prezidenta amatā Kadirovs stājās 2007. gadā, bet pirms tam aptuveni divus gadus Kadirovs bija republikas premjers un ieņēma citus nozīmīgus amatus, kuri bija saistīti ar pārvaldes un drošības struktūrām.

Šā gada aprīlī Čečenija vispasaules mediju uzmanības lokā nonāca pēc laikraksta "Novaya Gazeta" publicētā ziņojuma par pret gejiem vērsto kampaņu Čečenijā, kuras laikā izturēti vismaz 100 vīrieši, kā arī vairāki nogalināti. Kadirovs pārmetumus noliedza, sakot, ka Čečenijā geju nav, bet, ja būtu, viņiem nāktos pārvākties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!