Čečenijas prezidents Aslans Mashadovs trešdien aicināja Krieviju noteikt triju dienu pamieru, lai ļautu separātiskās republikas galvaspilsētā Džohargalā (Groznijā) nokļūt novērotājiem, kuriem būtu jānosaka, vai ir lietoti ķīmiskie ieroči, informēja aģentūra "Interfax".
Augsta ranga Krievijas ģenerālis lūgumu nekavējoties noraidīja.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kaimiņvalsts Gruzijas teritorijā izplatīto paziņojumu, informē, ka Mashadovs vēlas, lai pamiers būtu spēkā no 8. līdz 11.janvārim un lai šajā laikā Krievijas un starptautiskie eksperti varētu apskatīt izpostīto galvaspilsētu.

Paziņojumā teikts, ka pamiers dos iespēju novērotājiem pārliecināties par "Krievijas puses pierādījumiem par ķīmisko ieroču lietošanu Džohargalā".

Krievijas bruņoto spēku štāba priekšnieka pirmais vietnieks ģenerālpilkvedis Valērijs Maņilovs reaģēja nekavējoties. Viņš teica aģentūrai "interfax", ka Mashadova apgalvojumi ir nepamatoti un melīgi, un vērsti uz to, lai panāktu atelpas brīdi.

"Te nebūs nekāda pārtraukuma. Vienīgais veids, kā pārtraukt asinsizliešanu, ir [čečenu] kaujiniekiem pātrtraukt bezjēdzīgo pretošanos un nolikt ieročus," sacīja Maņilovs.

Krievija atkārtoti noraidījusi ziņas, ka militārajās kampaņās pret čečenu nemierniekiem lietojusi ķīmiskos ieročus.

Savukārt Maskava apsūdzējusi čečenu kaujiniekus cisternu ar indīgām ķīmiskām vielām spridzināšanā, lai kavētu Krievijas karaspēka tuvošanos pilsētai. Čečenu nemiernieki šādas apsūdzības noraidījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!