Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas sastāvā esošās Čečenijas valsts TV kanāla "Groznija" direktors Čingizs Ahmadovs "Instagram" publicētā video piedraudējis nogalināt republikas prezidenta Ramzana Kadirova kritiķus, vēsta "Kavkaz.Realiji".

Ahmadovs uzsvēra, ka ir Ramzana Kadirova pusē un apliecināja savu gatavību pārmācīt nelabvēļus.

"Un ja kāds ir jānogalina, tāds, kas pelnījis nāvi, tad nogalināsim. Ja kādu jāpiekauj, tad piekausim. Ja būs jāpasaka kāds vārds, tad pateiksim," viņš paziņoja.

TV direktors arī uzsvēra, ka "Ramzana Kadirova ienaidnieks ir čečenu tautas ienaidnieks" un arī personīgi viņa paša ienaidnieks.

"Currenttime" spekulē, ka šo draudu mērķis varētu būt bijis medijs "Projekt", kas nesen publicēja pētījumu par Kadirova sievām un viņu īpašumiem. Savukārt Ahmadovs pirms dažām dienām iesniedza prasību Čečenijas tiesā izdzēst "Projekt" pētījuma video no vietnes "YouTube". Otrdien video nebija apskatāms, pamatojoties uz TV "Groznija" prasību par autortiesībām.


Kadirovs pērn novembrī paziņoja, ka slepkavības draudi un iebiedēšana ir ir daļa no "čečenu ētikas". Viņš aicināja specdienestus, policiju, reģionālās iestādes un sabiedriskās organizācijas identificēt personas, kas "aizskar cieņu" internetā un vajāt tās, "pat ja tiks pārkāpti visi likumi".

"Lai visa pasaule deg zilās liesmās. Mēs neliksim mierā tos, kas aizskar godu. Zvēru pie svētā Korāna, neliksim mierā," teica Kadirovs. Vēlāk prezidents apgalvoja, ka to sakot bijis dusmīgs un viņa vārdus mēģinot sagrozīt, skaidro "Currenttime".

Savukārt maijā "Instagram" tiešraidē Kadirovs piedraudēja nogalināt blogeri no Tulas apgabala, kurš soctīklā "Tik Tok" nosauca Kadirovu par šaitanu (ļaunais gars, sātans). Vēlāk blogeris atvainojās Kadirovam un dzēsa savu kontu. Blogeris atteicās komentēt, kas viņu pamudinājis tā rīkoties, tikai atzīmēja, ka "tam bija iemesls", par ko publiski runāt viņš nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!