Čečenijas valdība sestdien paziņoja, ka neviens no čečenu kaujiniekiem Džohargalā nav nolicis ieročus, un nosauca Krievijas ziņu par 54 kaujinieku padošanos par "meliem un propagandu".
"Ziņa, ka kaujinieki Čečenijas galvaspilsētā nolikuši ieročus, ir absolūti meli, tajā nav nekādas patiesības. Tā ir propaganda," telefonsarunā no republikas dienvidu kalniem paziņoja Čečenijas valdības preses sekretārs Movladi Udugovs.

Atsaucoties uz Krievijas prezidenta vietas izpildītāja Vladimira Putina preses sekretāru Sergeju Jastržembski, aģentūra "Interfax" bija ziņojusi, ka "54 čečenu kaujinieki sestdien Groznijā padevās Čečenijas prokuratūras pārstāvim un [promaskavisko čečenu miliču komandiera] Bislana Gantamirova vīriem."

Starp tiem, kas padevās, esot bijuši vairāki nopietni ievainotie, kuri tika aizvesti uz netālu esošu slimnīcu. Citi aizvesti uz Urusmartanu, lai tiktu nodoti milicijai.

Visi 54 kaujinieki, kas cīnījās pret Krievijas spēkiem Staraja Sunžas rajonā, esot padevušies ar ieročiem.

Gantamirovs piektdien paziņoja, ka ir noslēdzis pamiera vienošanos ar kaujinieku grupām dažos Džohargalas rajonos.

Jastržembskis teica, ka izmeklēšanā tikšot noskaidrots, vai padevušies kaujinieki bijuši iesaistīti "terora aktos", tostarp pērnā gada sprādzienos Maskavas un citu Krievijas pilsētu dzīvojamos namos. Kaujinieki, kas nebūšot atbildīgi par terora aktiem, varēšot pretendēt uz amnestiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!