Foto: AFP/Scanpix/LETA

Čečenijas varasiestādes brutāli spīdzina seksuālās minoritātes, dažus no upuriem izvarojot, atsaucoties uz aktīvistu grupas teikto, raksta portāls "Vice News".

Šī informācija seko reportāžām, ka Čečenijā notiek aktīva vēršanās pret seksuālajām minoritātēm. Nosaucot šīs darbības par "vēl vardarbīgākām nežēlīgākām" kā jebkad iepriekš, aktīvistu grupa ziņoja, ka tā evakuē cilvēkus no Krievijas autonomā reģiona.

Dažos gadījumos atņemti un iznīcināti upuriem piederošie ceļojumu dokumenti. "Ne tikai vīrieši, bet arī sievietes tiek spīdzinātas. Aizturētos izvaro ar elektrošoka nūjām," seksuālo minoritāšu grupa teikusi savā paziņojumā.

Viens no izdzīvojušajiem atklāja: "Viņi mūs nebaroja. Dažkārt, mums deva ūdeni, netīru ūdeni, kas bija palicis pāri pēc grīdu izmazgāšanas. Viņi mums deva tīru ūdeni tikai priekš lūgšanām."

Krievijas varasiestādes regulāri noliedz informāciju, ka Čečenijā spīdzina un nogalina seksuālo minoritāšu pārstāvjus, neraugoties uz to, ka reģiona līderis Ramzans Kadirovs publiski izteicies, ka homoseksuāļi nav cilvēki, ziņo "Vice News".

"Amnesty International" ir uzsākusi petīciju, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināts izmeklēt šos ziņojumus par vardarbību pret homoseksuāliem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!