Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Ahmata Kadirova vārdā nosauktā īpašā policijas pulka komandieris atzinis, ka viņa dienesta biedrs leitnants Arsens ir karojis Ukrainā, Dienvidosetijā, Lībijā un Sīrijā, lai gan oficiāli Krievijas armija, tostarp vienības no Čečenijas, konfliktos Lībijā un Ukrainā nav piedalījušās, bet uz Sīriju nosūtīta čečenu militārās policijas vienība, ziņo "Currenttime".

Īpašā policijas pulka komandieris Zamids Čalajevs jūlijā "Instagram" kontā publicēja kāda leitnanta vārdā Arsena fotogrāfiju ar apsveikumiem dzimšanas dienā.

Kad lietotāji komentāros jautāja, no kurienes Arsenam tik daudz apbalvojumu, Čalajevs norādīja, ka tie saņemti par dalību konfliktos Ukrainā, Lībijā, Sīrijā un Dienvidosetijā

Uz kādu komentāru, "Ukrainā mūsējo nav", Čalijs atbild – "viņš bija".

View this post on Instagram

Дала ирсе иманехь вах войл хьо Арсен
A post shared by ПЕХОТА КРА (@za_kra_zamid_chalaev) on Jul 12, 2020 at 10:36pm PDT


2014. gada pavasarī Krievija okupēja Ukrainai piederošos Krimas pussalu un sākās karš Ukrainas austrumos. Krievija noliedza un par spīti pierādījumiem joprojām neatzīst, ka tās spēki iesaistīti karā Donbasā, bet vēlāk Kremļa saimnieks Vladimirs Putins apgalvoja, ka karot uz Ukrainu dodas krievu brīvprātīgie, kuriem nav sakara ar valsts bruņotajiem spēkiem.

2015. gadā arī Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs apgalvoja, ka pret Ukrainas spēkiem Donbasā karojošie čečeni ir brīvprātīgie.


Oficiāli Krievija nav iesaistīta karadarbībā arī Lībijā. 2020. gada janvārī Putins pieļāva, ka Lībijas pilsoņu karā varētu būt iesaistīti Krievijas pilsoņi, taču tie nepārstāvot Maskavas intereses un no valsts naudu nesaņemot. Ārvalstu diplomāti uzskata, ka Krievijas algotņi Lībijā atbalsta ģenerālā Halifa Haftara spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!