Trešdien Krievijas valdība piedāvāja 10 miljonus dolāru par informāciju, kas uzvestu drošības dienestus uz pēdām diviem galvenajiem čečenu nemiernieku līderiem Aslanam Mashadovam un Šamilam Basajevam.

“Mēs izsludinām atlīdzību 20 miljonu dolāru apmērā valstīm, organizācijām un privātpersonām, kuru aktivitāšu rezultātā Čečenijas Republika varēs aizturēt kara noziedznieku Vladimiru Vladimiroviču Putinu,” teikts paziņojumā, kas izvietots nemiernieku Interneta mājas lapās.

Paziņojumu ir parakstījis “Čečenijas Republikas antiterorisma centrs”, kas ir daļa no Mashadova izveidotās neoficiālās valdības.

“Putins tiek vainots par (...) daudzu darbību plānošanu, ar kuru palīdzību viņš cenšas celt neslavu likumīgo valsts atbrīvošanas organizāciju cīnītājiem un terorisma pretiniekiem, kā arī par aukstasinīgā nozieguma organizēšanu, kurā cieta Beslanas bērni un viņu vecāki,” teikts paziņojumā.

Mashadovs, kurš cīnās pret Krievijas piekopto politiku kopā ar čečenu separātistiem jau desmit gadus, ir noliedzis savu saistību ar notikumiem Ziemeļosetijas skolā. Basajevs vēl nav sniedzis komentārus par notikušo, bet eksperti apgalvo, ka ir daudz pierādījumu viņa saistībai ar Beslanas asinspirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!