Čečenu kaujinieki svētdien atstāja Šali dažas stundas pēc tam, kad bija uzsākuši negaidītu uzbrukumu stratēģiski svarīgajai pilsētai, kas atrodas uz dienvidrietumiem no galvaspilsētas Džohargalas (Groznijas), informēja Čečenijas valdības pārstāvis.
"Mūsu misija ir izpildīta un mēs atkāpjamies no Šali uz Germenčuku," Movladi Udugovs telefoniski pastāstīja aģenūrai AFP.

Liela Krievijas bruņoto spēka daļa ieradusies karazonā no Gudermesas, kas ir Čečenijas otrā lielākā pilsēta un atrodas Krievijas kontrolē, sacīja Udugovs.

Sīvas cīņas sākušās par stratēģiskas nozīmes ceļu krustojumu, kas dod iespēju kontrolēt ceļus uz Gudermesu, Šali un Čečenaulu, viņš sacīja, piebilstot, ka frontes līnijā ir būtiskas izmaiņas.

Udugovs par to pastāstīja gandrīz divas stundas pēc tam, kad paziņoja, ka čečenu spēki bija ieņēmuši pusi Šali pilsētas, kas atrodas 20 kilometrus no Džohargalas.

Domājams, ka uzbrukums, kura faktu Maskava nav apstiprinājusi, ir daļa no čečenu kaujas taktikas - pārsteiguma uzbrukumi, kuriem seko strauja atkāpšanās - lai dotu triecienu Krievijas spēkiem, kas aplenkuši Džohargalu.

Pagājušajā nedēļā čečeni informēja, ka ieņēmuši vairākus ciemus uz dienvidiem no Džohargalas, taču Maskava šīs ziņas noraidījusi.

Tomēr piektdien Krievijas augsta ranga militārpersona ģenerālis Genadijs Troševs netieši atzina vismaz viena ciema zaudējumu, sakot, ka "Alhanjurta atkal ir Krievijas kontrolē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!