Foto: Reuters/Scanpix

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs piedāvājis paņemt pie sevis žirafi Mariusu, par kura iespējamo nogalināšanu paziņojis Jitlandes zoodārzs Dānijas rietumos, vēsta laikraksts "The Guardian". Tas notika tikai dažas dienas pēc tam, kad Kopenhāgenas zoodārzā jau nogalināja vienu par Mariusu nosauktu jaunu žirafi.

Kaislīgais sociālo mediju lietotājs Kadirovs par savu nodomu glābt žirafi paziņojis no sava "Instagram" konta.

"Es izlasīju informāciju par faktu, ka Dānijā viņi grasās nobeigt vēl vienu žirafi," Kadirovs raksta zem bildes, kurā redzams, kā lauva ēd pirmā nogalinātā Mariusa gaļu.

"Humānu apsvērumu dēļ es esmu gatavs pieņemt Mariusu. Mēs varam garantēt viņam labus dzīves apstākļus un rūpes par veselību," norāda Kremļa sabiedrotais Ziemeļkaukāzā.

Kadirovs, kuru bieži saista ar spīdzināšanām un cilvēktiesību pārkāpumiem, ir liels dzīvnieku mīļotājs. Viņam ir milzīgs privātais zooloģiskais dārzs, norāda "The Guardian".

Pateicoties Kadirova kaislīgajai sociālo mediju lietošanai, daudzi ir informēti par ekscentriskā prezidenta dzīves un darba jaunumiem. Pagājušajā gadā viņš "Instagramā" publicēja bildes, kā boksa ringā "pārmāca" republikas sporta ministru Salambeku Ismailovu.

Jau vēstīts, ka dzīvnieku draugus satraukusi ziņa, ka vēl vienā Dānijas zooloģiskajā dārzā grasās nogalināt žirafi, kuru sakritības dēļ sauc tā pat kā 9.februārī Kopenhāgenas zoodārzā nogalināto - Mariuss. 

Kopenhāgenas zoodārza vadība nolēma nogalināt 18 mēnešus veco dzīvnieku, lai nepieļautu tuvas radniecības žirafu krustošanos Eiropas zoodārzos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!