Ķīlnieku sagrābējs no Čečenijas, kas Dienvidkrievijā tika nogalināts milicijas uzbrukumā, kurā atbrīvoja 30 ķīlniekus, darbojies viens pats, nevis ar līdzdalībnieku, kā tika ziņots iepriekš, trešdien apstiprināja Krievijas amatpersona.
"Ķīlnieku sagrābējs bijis 34 gadus vecais Sultans Saids Idijevs un viņš darbojies viens," preses konferencē paziņoja vietējās prokuratūras amatpersona Igors Tkačovs.

Idijevs bija separātistu kaujinieks no Čečenijas, un viņš jau bijis notiesāts par nopietniem noziegumiem, un viņu meklēja milicija, teica Tkačovs.

Idijeva tuvinieki ieradās no Čečenijas atpazīt līķi.

Sākotnēji prese ziņoja, ka cilvēku nolaupīšanā iesaistīti divi bruņoti vīrieši.

Tkačovs ari sniedza sīkāku informāciju par operāciju, ar kuru tika izbeigts nolaupīšanas incidents. It īpaši viņš uzsvēra, ka Idijevu neesot nogalinājusi milicijas snaipera lode, kā tika sākumā ziņots, bet gan viņš esot izdarījis pašnāvību, detonējot sprāgstvielas, kas bija piestiprinātas viņa ķermenim pēc tam, kad miliča raidīta lode viņu ievainoja.

Bruņojies ar automātu un uzvilcis masku, Idijevs otrdien no rīta sagrāba autobusu Ņevinnomiskā Stavropoles novadā, kas atrodas netālu no Čečenijas robežas, un vēlāk sašāva vismaz vienu cilvēku pirms došanās uz kūrortpilsētu Mineraļnije Vodi.

Autobuss uz ceļa pārvada netālu no pilsētas lidostas stāvēja apmēram 13 stundas, kamēr ilga sarunas ar Idijevu, kurš draudēja nogalināt ķīlniekus līdz ar tumsas iestāšanos.

Milicija pēkšņi uzbruka autobusam un atbrīvoja visus ķīlniekus.

Terorists pieprasīja atbrīvot piecus čečenus, kurus notiesāja par ķīlnieku sagrābšanu 1994.gada maijā Stavropoles novadā. Vēlāk viņš pieprasīja arī helikopteru un ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!